04.10

Автобуси ZAZ і трактори LS Tractor на виставці «АГРОЕКСПО-2021»

29 вересня - 02 жовтня 2021 року відбулась міжнародна виставка «АГРОЕКСПО-2021», що традиційно проходить на базі виставкового комплексу «AGROEXPO» у Кропивницькому.

Комерційна техніка від Корпорації УкрАВТО була представлена автобусами ZAZ A 08 в модифікації «шкільний» та міським ZAZ A10, і тракторами південнокорейського бренду LS Tractor – до уваги презентовано флагманську модель LS 1004 потужністю 105 кінських сил.

Офіційний дистриб’ютор продукції виробництва Запорізького Автомобілебудівного Заводу – компанія «Юніверсал Моторз Груп» (обидва належать до структури Корпорації УкрАВТО), надала можливість місцевим перевізникам і транспортним компаніям міста і регіону впродовж виставки протестувати автобуси в режимі експлуатації в реальних умовах.

Міський автобус ZAZ A10 розрахований на 60 пасажирів, з них – 24 місць для сидіння, задні двері із накопичувальним майданчиком та відкидним пандусом для зручного заїзду візків маломобільних громадян. Іноваційна система кнілінгу дозволяє опускати правий бік автобусу для зменшення висоти входу до транспорту. Автобус обладнаний турбованим 4-літровим чотирициліндровим дизельним двигуном Weichai ЄВРО-5 і 6-ти ступеневою автоматичною трансмісією. Кузов власної розробки ЗАЗу виконано з алюмокомпозитних матеріалів, що забезпечує довготривалий період використання техніки без корозійних пошкоджень. Додатково в автобусі встановлено кондиціонер.

Шкільний автобус ZAZ A08 відповідає всім вимогам ДСТУ 7013:2009. 30 місць для сидіння, у тому числі 2 місця для супроводжуючих осіб, обладнані пасками безпеки, а для ранців встановлені сітки під кріслами та біля водія. Місце водія оснащене речовим інформатором. Автобус обладнаний турбованим 3-літровим чотирициліндровим дизельним двигуном Weichai ЄВРО-5 і 5-ти ступеневою механічною коробкою перемикання передач. Передні двері пневматичні, а вхід в автобус обладнаний додатковою висувною сходинкою для зручності та безпеки маленьких школярів.

Трактор LS1004 впевнено виконує завдання у аграрній та житлово-комунальній сферах, успішно агрегатується із наявним в господарствах навісним обладнанням та зарекомендував себе з позитивного боку. Техніка LS Tractor демонструє високу продуктивність та запас потужності двигуна, а також оптимальні експлуатаційні характеристики.

LS 1004 обладнаний турбованим 4-циліндровим двигуном з інтеркулером та компресором, об’ємом 4,33 літри, механічною коробкою перемикання передач – 4 швидкості та 3 діапазона – за рахунок реверсу відповідно 12 швидкостей вперед і 12 назад. Вал відбору потужності має 3 швидкості: 540, 750 і 1000 об/хв. Вантажність гідравлічного підйомника 3126 кг, номінальна продуктивність – 40,8 л/хв, кількість гідравлічних виходів – 3. На тракторі встановлена система автоматичного налаштування висоти піднімання та глибини опускання робочої навіски. Ємність паливного бака 135 літрів.